Omgeving

Vanuit het park wandelt u zo de aangrenzende bossen in.

In het dal van de Overijsselse Vecht treft u een afwisselend landschap aan met boswachterijen, zandverstuivingen, heiden, akkers en weiden. Verspreid in het Vechtdal liggen oude dorpen en Hanzestadjes met middeleeuwse kastelen en adellijke landhuizen met hun tuinen en parken.

Ook vindt u hier nog verschillende oude Saksische boerderijen en molens. De streek staat bekend om haar rijkdom aan natuur, cultuur, historie en recreatieve mogelijkheden. Ommen zowel Hardenberg zijn bekende toeristenstadjes en hebben alle faciliteiten die een toerist zich maar kan wensen.

Fietsen en wandelen in het Overijsselse vechtdal.

In het Vechtdal  zijn over een lengte van honderden kilometers wandel-en fietspaden, meestal tevens aansluitend op regionale en landelijke netwerken. Routes zijn aanwezig in de bungalow. ook worden er tochten georganiseerd onder begeleiding van natuurgidsen. Op die manier krijgt u een indruk van de mooiste plekjes van het Vechtdal. Zie de website.

Golfen?: Even ten noorden van Ommen, aan de rand van het Ommerbos in het buurtschap Arriën, ligt één van de mooiste bosbanen van ons land. De golvende greens en fairways van Golf & Country Club Hooge Graven worden omsloten door loof- en naaldbomen en vormen samen een prachtig decor voor het clubhuis met haar ruime terras.

Belangrijk om te weten:

Evenementen: Zie de website van Ommer Bissingh Zie ook YouTube Ommen.
Restaurants: op 300 meter De Bootsman en iets verder De Hongerige Wolf
Uitstapjes: De tuinen van Mien Ruys en de vijvertuinen van Ada Hofman

Reacties zijn gesloten.